• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Davutoğlu: Türkiye, NATO’da ciddiye alınmıyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
İktidara yakın iş insanlarından Ethem Sancakın Rus televizyonuna röportaj vererek, NATO üyeliği Türkiyenin geçmişten gelen ayıbıdır sözlerini sarf etmesi ve Türkiyenin Ukraynaya verdiği SİHAlara ilişkin Böyle kullanılacağını bilmiyorduk” demesine tepki gösteren Davutoğlu, Vergi indirimleri üzerinden, şeffaf olmayan ihaleler üzerinden rant sağlamış bir iş adamının Türkiyenin gayri resmi sözcüsü gibi Rusyada açıklama yapması devletimizin düştüğü vehameti ortaya koyuyor dedi.
HİÇBİR İŞ ADAMI BU TABİRİ KULLANAMAZ! HANGİ YETKİ İLE KONUŞUYOR?
Davutoğlu, Hiçbir iş adamı kim olursa olsun Türkiyenin ayıbı diye bir tabir kullanamaz. İktidarın ayıbı, bir iş adamının Türkiyenin ayıbı diye dışarıda açıklama yapacağı kadar devleti küçük düşürmeleridir. Ne haddine? Kimdir Ethem Sancak? Kim Türkiyenin ayıbı diye bir cümleyi başka bir ülkenin televizyonunda kullanabilir? Hangi yetki ile konuşuyor? çıkışında bulundu.
TÜRKİYE NATODA CİDDİYE ALINMIYOR
Davutoğlu, şöyle devam etti;
*Romanyanın dahi Karadeniz ülkesi olarak katıldığı NATO toplantısına, Türkiye hem Rusya hem Ukraynaya komşu ve boğazları kontrol eden bir ülke olarak davet edilmedi. Siz Putinin bunu görmediğini mi zannediyorsunuz?
*Bidenın bütün bu kriz süresince bütün dünya liderlerini arayıp Sayın Erdoğanla bir telefon görüşmesi dahi yapmamış olmasını Putin görmüyor mu? Putinin yaptığı değerlendirme şudur: Türkiye, NATOda ciddiye alınmıyor.
*Putin bundan memnun olur mu, olur ama Türkiyeye değer vermez.
PUTİN, İSTANBULU TERCİH EDEBİLİRDİ
*Putin neden arabulucuk toplantısını İstanbulda değil, Belarusta yapmayı tercih etti? Eğer Putine bu kadar yakın idiyseniz İstanbulu tercih ederdi. Ama şundan eminim, Türkiye NATOda etkin olsaydı İstanbulu tercih edebilirdi.
*Tahran nükleer görüşmelerini biz hep İstanbulda yaptık. Çünkü İranlılar biliyordu ki biz Amerikaya etki edebiliriz, Amerikalılar biliyordu ki biz İrana etki edebiliriz.
*Krizi nasıl yöneteceklerini bilemiyorlar. Akıl hafsala almaz, düşünün, Perinçek heyet gönderiyor Moskovaya.
TÜRK SİYASETİNİN MERKEZİNİ TBMM YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
6 muhalefet partisinin yaptığı güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerine de değinen Davutoğlu, şöyle devam etti;
*Parlamenter sistem ile tekrar Türk siyasetinin merkezini TBMM yapmaya çalışıyoruz. Neden TBMM? Çünkü TBMMde herkes var. Toplumun her kesimi var. Tek bir akıl yok, ortak bir akıl var.
*Israrla şunu söylüyorlar, Koalisyonlara geri mi döneceksiniz? Şu anda Türk demokrasi tarihinin en kötü koalisyonu yaşanıyor.
*En kötü koalisyon, Erdoğan Bahçeli koalisyonudur. Bakın AK Parti-MHP koalisyonu demiyorum. Çünkü öyle olsa MKYKlar arasında bir ilişki olması lazım. Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşmelerden MKYKların dahli, haberi yok. Böyle kötü koalisyonu Türkiye görmedi.
*Sayın Erdoğanı dinlerken, aynı dönemlerde mi yaşadık diye düşünerek hüzünle izledim. Hele bizi 28 Şubat ile itham etmeye kalkmak, insanın sadece hafızasını değil, vicdanını da kaybetmesini gerektiren bir durum.
O DÖNEMDE YAZI YAZDIĞIM GAZETE BUNU İDDİA EDİYOR, UTANMALARI LAZIM
6 partinin iktidar tarafından hedef alınmasına da yanıt veren Davutoğlu, Kendisi çok iyi bilir, 28 Şubat kararlarının alınmasından kısa bir süre sonra 28 Şubata karşı nasıl direneceğimizin toplantısını Sayın Abdullah Gül ile, Sayın Erdoğan ile birlikte, daha sonra kayyum atadığı Bilim Sanat Vakfında yapmıştık. O gün gelip nefes aldığı yere kayyum atadı Cumhurbaşkanı, şimdi de beni 28 Şubat ile birlikte anıyor. Yazıklar olsun. O dönemde yazı yazdığım bir gazete, altılı masanın ülkeyi sattığını iddia ediyor. Utanmaları lazım diye konuştu.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: