• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Erzincanlı esnaf: Asgari ücretle işçi çalıştırıyorduk şimdi asgari ücrete razıyız

CHP Esnaf Masası heyeti, Erzincanda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Esnafımız dertli. Başta elektrik faturaları olmak üzere artan giderler esnafın belini bükmüş” dedi.
ESNAF: ASGARİ ÜCRETE RAZIYIZ
Erzincanlı bir esnaf, “Biz asgari ücrete bile razıyız. Düşünün bir esnaf asgari ücretle esnaf çalıştırıyor ama biz şimdi asgari ücretli bir işe razıyız. Çünkü iş yok. Vatandaşın alım gücü yok. 3 ay önce 300 liraya taktırdığım ekranı artık 2 kata takıyorum ama müşterinin geliri 2 kat artmadı ki. Nasıl taktırsın? diye dert yandı.
Esnaf, Biz akşama kadar fiyatları, Ukrayna savaşını takip ediyoruz. Gündemimiz Türkiye ile ilgili değil. Türkiye ile ilgili olmayan gündemi takip ediyoruz. Bütün işimiz dolarla. Ülkenin başkanı dolarları bozdurun diyor ama gümrükten giren bütün mal dolarla şeklinde konuştu.
ADIM ADIM GEZİYORUZ
Esnaf ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan CHPli Ağbaba, “Adım adım gezdiğimiz ülkemiz genelindeki yurttaşlarımızın güveni ve desteği ile memleketimizi aydınlık yarınlara taşıyacağız!” dedi.
CHP Esnaf Masası Heyeti, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan gezilerini tamamladı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: