• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

İtalya, Rus oligarkların yatlarına el koydu

İtalya Başbakanlığının açıklamasına göre Mordaşovun yatı kuzeydeki Imperia limanında bulunuyordu. Başbakanlık, Lady M isimli bu yatın değerinin yaklaşık 65 milyon euro olduğunu duyurdu.
Gennady Nikolayeviç Timçenkonun 50 milyon euro değer biçilen yatı Lena ise Sanremo limanında ele geçirildi. Mordaşov ve Timçenko, Rusyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor.
2021DE RUSYANIN EN ZENGİNİYDİ
Forbes dergisine göre 2021de Mordaşov 29 milyar dolarlık servetiyle Rusyanın en zengin ismiydi. Dergiye göre Timçenkonun serveti de 22 milyar doları buluyor.
ABnin yaptırım kararlarının ardından Mordaşovun servetinin bir kısmını karısına transfer ettiği haberleri çıkmıştı.
BBC Türkçede yer alana habere göre, Fortune dergisi, Mordaşovun Nordgold madencilik şirketindeki 1,1 milyar dolarlık hissesinin tamamını eşi Marina Mordaşovaya devrettiğini yazdı.
FRANSADA DA BENZER ADIM ATILDI
Rus oligarklara yönelik İtalyada atılan bu adımın bir benzeri de Fransada gerçekleşmişti. Fransa hükümeti geçen Perşembe günü, Rosneft enerji şirketinin başındaki Igor Seçinin La Ciotat limanındaki yatına el koyulduğunu açıklamıştı.
Rusya lideri Vladimir Putine yakınlığıyla bilinen Seçinin Amore Vero (Gerçek Aşk) isimli yatına 120 milyon dolar değer biçiliyor.
ALMANYA İDDİAYI YALANLAMIŞTI
Almanyada da Alişer Usmanova ait 600 milyon dolarlık Dilbar isimli mega yata el koyulduğu haberleri çıkmış ancak daha sonra Alman makamları bu iddiayı yalanlamıştı.
İtalyadaki iki yata el konulduğu saatlerde Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Rus oligarklara ait toplam değeri 140 milyon euro olan mal varlığına el konulacağını açıkladı.
Di Maio, Putine yakın olan isimlerin hedef alınmasıyla Rusya liderini düşünmeye ikna etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Bakan, Savaş, savaşla karşılık vererek çözülemez. Putinin saldırılarını durdurup onu masaya getirmeliyiz dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: