• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya ve Ukrayna görüşmeye devam ediyor

Rusya ve Ukrayna arasında yüz yüze yapılan müzakereler, videokonferans yöntemiyle devam etti.
Rus RIA haber ajansına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov yaptığı açıklamada, Moskova ile Kiev arasında Belarusta yüz yüze yürütülen müzakerelerin videokonferans aracılığıyla devam ettiğini söyledi.
Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’a, telefon görüşmesinde son günlerde videokonferans formatında yapılan müzakereler hakkında bilgi verdiğini açıkladı.
Peskov, yüz yüze görüşmelerde Rusya heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiynin müzakereleri Rusya adına yönetmeye devam edeceğini söyledi.
ZELENSKIYNİN DANIŞMANI: ÖZEL ÇALIŞMA GRUPLARI KURULDU
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna ile Rusya heyetleri arasındaki görüşmelerin video konferans yoluyla kesintisiz sürdüğünü ve özel alt çalışma grupları kurulduğunu söyledi.
Podolyak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya heyeti ile görüşmeler video formatıyla kesintisiz sürüyor. Özel alt çalışma grupları kuruldu ifadelerini kullandı.
UKRAYNA MÜZAKERE ETMEYE HAZIR ANCAK TESLİM OLMAYACAK
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Ukraynanın müzakereye hazır olduğunu belirterek, Ukrayna, Rusya tarafından başlatılan savaşı sona erdirmek için müzakere etmeye hazır ancak teslim olmayacak. Herhangi bir ültimatomu da kabul etmeyecek ifadelerini kullandı.
Kuleba, çok sayıda sivil can kayıpları olduğuna değinerek, Ukraynanın daha fazla savaş uçağı olması durumunda sivil hayatlar kurtarılacak dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: